Udgifterne stiger voldsomt!

Udgifterne stiger voldsomt!

29. december 2018 0 Af Anne-Sofie Kystol Knudsen

Juletiden er præget af mange hyggelige stunder. Mange kolde aftener. Mange skønne mennesker. Mange julekommensammen. Mange materielle ting. Og ikke mindst mange udgifter. Og som ridepige eller dreng er det ikke altid lige nemt i juletiden.

Julehyggen i Ølholm

Når dynen kalder:

De kolde vintermorgner, hvor hestene skal ud. Du skal ud og ride eller longere eller noget helt tredje. Ingen smalle huller. Men som passioneret ridepige/dreng gør man det gerne, netop fordi man brænder for det. Og brænder for at blive bedre. Det betyder også, at når julefrokosterne kalder, skal man det tidligere op, netop for at nå færdig med hestene i stalden, så de ikke bliver glemt. Fordi for mit vedkommende kommer mine hesten næsten i første række. Det betyder også, at jeg hellere kommer 30 min for sent, end at heste ikke når at blive motioneret. Men forstår alle ens familiemedlemmer, alle ens venner det? Og nej det gør de bestemt ikke. Det kan også være svært at sætte sig ind i. Men de kære dyr betyder bare meget for en.

Sazan i sin skønne boks fra Kystol ApS

Er gaverne under træet altid det vigtigste?

Som ridepige/dreng er der mange udgifter forbundet, da der er tale om en omkostningsfuld sport. Det kræver altså noget økonomisk støtte, som oftest kommer fra ens forældre, hvis man ikke er blevet gammel nok til selv at stå for udgifterne. Det betyder også, at gaverne under træet ikke altid er de vildeste. Ikke altid de dyreste gaver. Ikke altid de mest populære gaver i forhold til hvad veninder får. Men for mit vedkommende er det slet intet problem. For mig er det nærværen med en familie og venner som man får i denne måned. Og bestemt ikke de materielle goder man får i løbet af måneden. Jeg ved dog godt at det bestemt ikke er sådan for alle. For mig betyder nærværen i denne tid med ens familie, gode venner og veninder mere end hvad der ligger under træet. For jeg ved at ingen ridemennesker bliver snydt gennem året. Vi laver ikke andet end at få og få. Og husker vi at sætte pris på det? Nej, de fleste gør i hvert fald ikke. Og det bør man blive bedre til. For hvad gør ens nærmeste ikke for ens gennem hele året? De gør alt hvad man spørger pænt om.

Så husk alle sammen.  Denne tid handler det om kærlighed, samvær, kvalitetstid og ikke mindst hygge. For gudskyld ikke bliv for optaget af de materielle gaver som ligger under træet d. 24. Men husk i stedet på, alle de gaverne du får gennem året. For jeg ved med sikkerhed at der er en masse. Du glemmer bare at tænke og sætte pris på dem!