Ødelagte hesteben i hegnet – NEJ TAK!

Ødelagte hesteben i hegnet – NEJ TAK!

Når ens største frygt bliver til virkelighed…

Se video nederst i blogindlægget

At ens kære heste får benene i hestehegnet på fold. For man ønsker jo, at sin hest skal ud og få noget frisk luft. Nyde solen. Slå r***n i vejret. Men ikke mindst få koblet hjernen af, for især de unge heste, som jeg har med at gøre. Det er dog ikke altid ufarligt. En hest er ikke altid klog nok, til at vide at den netop skal undgå hegnet. Nej, det er altid sjovest ved hegnet. Hvilket jeg SLET ikke forstår…

Jeg ønsker at mine heste skal ud og have frisk luft hver dag. Samt at deres indhegning opfylder alle tænkelige krav. For det er hestevelfærd. Der er dog et lille men. Fordi jeg kender det alt for godt selv, når jeg lukker hestene ud, og de starter med at rulle sig på stribe op og ned af hegnet. Og hvis der er noget jeg slet ikke kan holde ud at se på. Så er det rulning op af hegnet. Jeg er så f*****s bange for, at de får benene i hestehegnet, og kommer til skade. For det er jo set og sket før…

Det er jo desværre ikke altid nok, at pakke hestene ind fra top til tå, med alverdens gamacher og klokker, hvis de alligevel vælger at rulle sig i hegnet. Det er næsten med sikkerhed, at beskyttelsen ikke kan tage hele skraldet for skaderne.

 

Genial opfindelse!

Efter jeg i mange år, har været nervøs for at mine heste skulle komme til skade på folden, netop fordi de ikke kan lade hegnet være, kom jeg på en genial idé. Heste elsker at rulle sig i sand/mudder. Så hvorfor ikke lave en decideret sandkasse midt på folden? Dette spørsmål stillede jeg mig selv, noget tid tilbage. Derfor valgte jeg at lave en stor sandkasse midt på hver græsfold. Og tro mig. Det har været en KÆMPE succes.

Jeg har sidenhen ALDRIG haft problemer, med at mine heste ruller sig op af hegnet. Alle hestene er faktisk begyndt at elske den plet. Og især Sazan, min unge 5 års vallak.

 

Første møde på folden!

Hestenes første møde på græsfolden, er den elskede sandkasse. Herefter ruller de sig frem og tilbage, og nogle gange når kroppen er lidt for tyk, kommer man til at rulle sig udenfor plette. Men det er ingen sag, når sandkassen er placeret midt på folden.

Jeg kan virkelig kun varmt anbefalde, at få lavet en sandkasse, hvis det ikke allerede er på folden. For hestene elsker det. Og ikke mindst, som hesteejer slipper man for frygten af ødelagte hesteben, når man lukker dem ud dagligt. Jeg er aldrig selv nervøs eller bekymret for at lukke mine heste ud længere. Sandkassen har derimod skabt en masse glæde.