Hvorfor vælge at gå fra landsholdet til ingenting?

Hvorfor vælge at gå fra landsholdet til ingenting?

Hvorfor valgte jeg at gå fra landsholdsrytter til ingenting? Det er der mange som satte spørgsmålstegn til for 5 år siden! Fordi for præcis 5 år siden, valgte jeg at købe en 3 års hest, og dermed starte helt forfra. Jeg følte der var behov for at prøve og teste ens mangeårige træning af.

Første pony

Allerede fra 5 årsalderen købte mine forældre den første ”rigtige” pony til mig, Samson. Samson havde gået alle ponyklasserne, landsstævner, Danmarksmesterskaberne osv. Så han var den fantastiske lærepony, som startede min kærlighed til ridesporten. Herefter gik det stærkt. Distriktstævner førte hurtigt til landsstævner som hurtigt førte til diverse Danmarks Mesterskaber osv. I en alder af kun 9 år, startede jeg mit første DM. Bronzemedalje blev det til. På en pony på blot 114 cm. Super sej pony!

 

Som årene gik, kom der flere til

Som årene gik, blev Samson skiftet ud til en større model. Golden Starlight. Starlight fik jeg i en alder af 12 år. Han var en pony som allerede på daværende tidspunkt havde været i toppen af ponysporten. Ecco-cupper, landsstævner, Danmarks Mesterskaber samt Nordisk Mesterskab havde han prøvet kræfter med, som førte til diverse guldmedaljer. Så endnu en pony som bare skulle lære fra sig. En pony som også førte mig til diverse mesterskaber, landsstævner osv. Hvor vi bl.a. vandt DM.

Et par år efter, kom Modderbeek’s Flo ind i billedet. Endnu en gammel garvet nisse. En pony som allerede havde repræsenteret Danmark til utallige internationale stævner samt mesterskaber. Flo var ponyen, som førte mig til at blive en del af landsholdet temmelig hurtigt. For al den erfaring, grundridning samt passion for sporten, havde de tidligere ponyer været med til at være en del af. For uden dem, var dette aldrig lykkedes.

Afsked og varm velkomst

Så da mit sidste ponyår var ved at nærme sig, var jeg så heldig at der var nogle som gerne ville købe dem. Ikke fordi jeg havde behov for at komme af med dem. Men kunderne stod der. Modderbeek’s Flo blev solgt til familien Ravnsbo i Kolding lige inden DM individuelt. Hvorefter jeg måtte tage afsked med Golden Starlight lige efter DM for hold. Her var det familien Danneskjold Lassen som fik glæden af ham!

Det betød også, at der i løbet af det sidste ponyår, skulle en stor hest til. Det var her, jeg tænkte frem og tilbage. Skal det være en hest, som kan være med i toppen med det samme. Eller skal det være en unghest, som jeg selv kan uddanne. Svaret var det sidste. Jeg havde behov for at komme ud og prøve kræfter med noget nyt. Jeg havde lysten til at starte helt forfra. Starte forfra i form af, at skulle starte helt fra scratch. For første gang i mit liv, fik jeg en hest som ingenting kunne. Det var anderledes oplevelse. Men en oplevelse og rejse jeg aldrig ville have været foruden. For det at uddanne sin egen hest, er en kæmpe ære i sig selv. Her har man virkelig mulighed for at vise sine talenter. For hvis dette kan lade sig gøre, har alle dine hårde træningstimer lykkedes igennem årene. Et klart bevis på at hårdt arbejde belønnes.

Når båndene bliver tætte

Drogba som var 3 år da jeg fik ham, skulle lære at kunne gå rundt i skridt, trav og galop. For hver dag udviklede ham sig. De unge heste udvikler sig meget hurtigt. Dernæst var det næste skridt pludseligt at kunne starte en LC. LC-klasserne førte hurtigt til LA-klasserne. Som hurtigt førte til at man skulle lære at changere. Det betød at man nu kunne komme op og starte MB-klasserne. Som hurtigt førte os videre til MA-GEO.

Så på 5 år, fra en alder på 3-8 år, nåede vi til MA-klasserne på landsplan. Han blev solgt som 8 års til Mexico, så vi nåede aldrig længere sammen…

Så det at starte helt forfra med en ung hest, har givet mig blod på tanden. Hvilket nu betyder, at jeg igen er startet forfra med en ung hest. Sazan på 4 år.

Så hvis i har mod på at uddanne jeres egne heste, synes jeg i skal prøve. Det er en fantastisk rejse, og du får et helt specielt bånd til din bedste ven! For i kommer til at gå gennem ild og vand for hinanden, for at det kan lykkedes!