Hverdagens rutiner!

Hverdagens rutiner!

Det at have heste i ens liv, er ikke bare ren nydelse. Det er tidskrævende. Det kræver passion. Det kræver selvstændighed. Det handler altså i bund og grund ikke kun om at ride og pussenusse. Nej, der er så mange andre ting som spiller en ligeså stor rolle, for at tingene kan gå op i en højere enhed. For mit vedkommende ser min hverdag cirka sådan her ud:

Tidligt op hver dag!

Vækkeuret ringer kl 6 hver morgen! Og det er ikke ligefrem fordi jeg føler for at stå op. For i princippet kalder min seng faktisk på mig. Bare en halv time mere. Men mine heste kalder endnu højere på mig. For de er sultne. Der små hestemaver skriger efter mad. Det betyder altså, morgenkåben på. Fødderne trækkes i de første sko som man finder i baggangen. Derefter ud i kulden og over i stalden. Der står de små heste nemlig, og vrinsker til mig hver morgen. Hvem kan dog stå for sådan en dejlig start på morgenen? Ikke mig i hvert fald… For mig betyder det meget, at jeg lige kommer ud til mine heste og siger godmorgen. Når hestene så er fodret, er det indenfor i varmen igen. For så er det mig som kalder.

Jeg kalder efter et bad. Noget tøj at tage på. Lidt morgenmad til min lille sultne mave. Og derefter skal bisserne børstes. For når klokken slår 7.15 kalder de små heste fra stalden igen. De vil nemlig gerne ud og løbe lidt. Ud og slå r***n lidt op.

Gamacherne på. Klokkerne på. Dækkenerne skiftes. Grimerne på. Og så er det ud ad døren med de kære heste. Folden ligger lige oppe på den anden side, af min lille gård. Så det er ren luksus. Perfekte folde. Højt hegn. Masser af græs. Sandplet til at rulle sig i. Når hestene så er blevet placeret på hver deres fold, slår klokken 7.30. Det vil sige, at nu kalder gymnasiet.

Skolen skal også passes!

Min lille Toyota Aygo bliver startet op. Varmen fyres op og morgenradioen bliver tændt for. Nikolaj har endelig fået kørekort. Det betyder, at jeg nu for en gangs skyld kan slappe af på vej i skole. Det er luksus! Så er der nemlig tid til at få planlagt resten af dagens forløb. Fordi for mit vedkommende er mine dage stort set altid fuldt booket.

Resten af dagen står (næsten) i hestenstegn!

Når klokken slår 13.20 de fleste dage, sættes kursen igen mod Ølholm. Første gøremål når jeg lander i gårdspladsen, er at gøre klar til frokost til hestene. Fodret i krybberne. Boksene ordnes. Frisk halm ind. Og wrap skal gives. Når hestene så er blevet installeret i deres bokse igen, har jeg cirka en time at gøre med, inden stalden kalder igen. Lektierne kan lige nås at blive lavet. Frokosten kan lige nå at komme indenbords. Tøjet kan lige nå at blive skiftet. Og så er det ud ad døren. For så skal Sazan rides. Når Sazan er blevet ordnet og redet, og nusset og hvad der nu ellers høre til en hyggelig dag med hestene. Kalder den anden hest i Hampen også. Den har jeg dog kun cirka hver anden dag. Fra eller til. Det går der også hurtigt nogle timer med. Hvilket betyder, at klokken cirka rammer 19-tiden når jeg ingen rammer gårdspladsen. Så er det endelig tid til lidt aftensmad, inden sidste rigtige gøremål skal ordnes. Nemlig træningscenteret.

Nytter det noget, at kun hesten er i form?

For nytter det noget, at man forlanger at hesten skal være i fysisk god form, men rytter ikke skal? Nej. For kan man forlange at hesten kan præstere hvis ikke rytteren selv kan? Nej. Derfor er det for mig vigtigt, at jeg regelmæssigt kommer forbi fitness. Her afhænger det meget af om der er konditions- eller styrketræning på programmet. Men her bruger jeg alt fra 1-2 timer ad gangen. Jeg elsker at være fysisk i gang.

Endelig er klokken cirka 22, og hestene skal have aftensmad. Det betyder nemlig også, at det er tid til at jeg kan komme i seng. For jeg ved at der igen i morgen venter mig en lang dag forude. For 2 gange i ugen underviser jeg i Kolding. 2 gange om ugen arbejder jeg på OK+ i Bredballe. Så alt i alt keder jeg mig ikke.

Men for mig, er det vigtigt, at man ikke kun rider for at ride. For man skal huske, at det også er alt det udenom som gør, om ens ambitioner og mål lykkedes. Det er den daglige træning og de daglige gøremål som skal være sjove, for at kan fortsætte med at være sjovt. For mig skal det ikke kun være sjovt at ride op ad midterlinjen. For mig er der så mange andre ting bagved som også betyder noget. Men det afspejler mine hverdage sig af!

Håber i fik noget ud af at læse om min dagligdag og mine gøremål, for at mine heste kan trives. For at hesten kan præstere. For at jeg kan præstere. For at det hele kan gå op i en højere enhed.